صنعت رايحه سازي

مقالات عطر

صنعت رايحه سازي

در سال 1656 ميلادي براي اولي توشه دستكش هاي معطر در فرانسه به بازار آمدند و همينطور صنف مشترك ساخت كنندگان رايحه و دستكش تاسيس شد و استعمال از رايحه در فرانسه رو به پرورش رفت. رايحه در حين مورخ به معناي اقتدار و گنج بوده ميباشد. در فرانسه قرن هفدهم و در دربار لويي چهاردهم، اين شاه هر روز خواهان بو جديدي براي به كارگيري بود و يا اين كه لوئي پانزدهم آنقدر به بو عشق و علاقه داشت كه دربارش، دربار عطرآگين اسم گرفته بود. در فرانسه آن روز ها علاوه بر به كارگيري مردم از رايحه ها براي معطر ساختن پوست و خرقه، اضافه كردن بو به اسباب و اثاث خانگي هم رونق پيدا كرد.

البته در آخرها قرن هجدهم ميلادي دنياي رايحه و صنعت عطرسازي با نوآوري ادكلن، دستخوش انقلابي بسيار عظيم شد. ادكلن ها در بالا بيش تر تركيبي از ليمو، نارنج و گياه رزماري بودند. در آن عصر ادكلن ها مورد ها به كار گيري بسيار مختلفي داشتند از گزاره، خوشبو كردن آب خزينه، خوشبو كردن دهن و خوشبو كردن آب ميوه ها. مدتي آن‌گاه ايجاد بطري ها نيز براي ادكلن ها رايج و داراي اهميت شد. بطري هاي شيشه اي كه دربردارنده مايع معطر بودند با استقبال بسيار گسترده مردم مواجه شدند.

صنعت بو سازي در زمان انقلاب كبير فرانسه پرورش رو به بالا خويش را از كف داد، اما در آن عصر عطري به اسم گيوتين به بازار معرفي شد كه بين انقلابيون و مردم معمولي بسيار پر بازديد گرديده بود و جمع متعددي از آن استعمال مي كردند.


در زمان ناپلئون بناپارت، صنعت عطرسازي در فرانسه سير رو به بالا به خويش گرفت و بسيار شكوفا شد. شهر گراسه در فرانسه مطرح ترين شهر توليدكننده بو بود كه اسانس‌هاي مختلفي ايجاد مي‌كرد. اين شهر نسبتاً از سال ۱۷۲۴ ميلادي تاكنون در اين باره فعاليت دارد. اين طور كه در مورخ معين گرديده شخصي آلماني به اسم جان رادولف اساس گذار شيمي اسانس‌ها بوده ميباشد و به دنبال آنتوان لاووازيه فرانسوي سبب ساز توسعه و گسترش شالوده‌هاي نخستين دانش شيمي اسانس‌ها شويد او بومي شهر گراسه بود و نقش بزرگي در سردمداري اين شهر در صنعت اسانس داشت و سبب بي حريف شدن اين شهر در موضوع ايجاد اسانس گرديده بود. روشي كه براي توليد اسانس در شهر ذكر شده ترويج داشت، طريق جذب با استعمال از روغن هاي جاذب بود كه به‌اين وسيله توانستند از گل هايي مانند ياسمن، اسانس به دست آورند. حريف شهر گراس در آن عصر شهر كلن آلمان بود كه خصوصا به واسطه كالا معروف خويش يعني ادوكلن آوازه داشت.

امروزه كشورهاي ايتاليا و فرانسه دو ميهن پهناور خالق بو و ادكلن در دنيا به اكانت مي‌آيند. برندهاي معتبري زيرا لانكوم، كريد، لاليك، گوچي، ديور، شنل، بولگاري، جورجيو آرماني، دولچه گابانا، گوچي، ورساچه و… از برگزيدگان و مشهورترين برندهاي عطرسازي درين دو مرز و بوم محسوب ميشوند.


داراي ارتباط بخوانيد : نكات به كارگيري و مراقبت از رايحه

  بهترين عطر مردانه

صنعت رايحه سازي
در حالي كه بوهايي كه امروزه ما دوست داريم به مقدار پاره اي عوض شده اند ولي طرز هاي يافت كردن موادسازنده اين رايحه ها تغييرات بسيار متعددي داشته اند. مثلا عنبر سائل كه به خيال و خاطر بوي شيرين و نو و دريايي اش داراي اسم و رسم ميباشد در غده هاي وال ها پيدا مي‌شد يا اين كه عنصري در آهو هاي كوهي موجود است كه به خيال و خاطر بوي خوب اين مدل از آهو ها را به جهت شكار فراوان با خطر نيستي نسل مواجه كرده بود. ولي امروزه شركت ها عطرسازي از ادغام عنصرها تصنعي براي تقليد كردن بوي اين موادتشكيل دهنده به كارگيري مي‌نمايند. اين علم و همينطور اصلاح كردن رايحه ها به وسيله شركتهاي و برندها در آخرها قرن 19 تبديل به ايجاد صنعتي بو به صورت مدرن شد. در واقع صنعت عطرسازي امروزي از آخرها قرن نوزدهم ميلادي كه ايجاد مواد شيميايي و تصنعي و مصنوعي معطري همچون وانيلين و كومارين ممكن شد، استارت شده‌ميباشد. در وسط قرن بيستم موسسات مختلفي تاسيس شدند و بو هاي فراواني با اشكال رايحه هاي متفاوت هر ساله روانه بازار مي شدند كه‌اين پروسه تاكنون همچنان ادامه دارااست.د نوشته ي علمي مي‌توانيد دستكاري فرماييد، براي استعمال اضافه لطفا به بخش افزايش رجوع‌نماييد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.